Krevety zapečené so špenátom

Indická kuchyňa

Indická kuchyňa

Nasekané špenátové listy, krevety, citrónovú šťavu, soľ, kurkumu, chilli korenie, strúhaný syr.

Špenát sparíme vriacou vodou. Krevety uvaríme v slanej vode s citrónovou šťavou, kurkumou a chilli korením (asi 5 minút). Špenát scedíme a uložíme na pekáč vymastený maslom. Naň uložíme krevety, zalejeme bešamelom, posypeme strúhaným syrom a zapečieme. Bešamel: roztopíme kúsok masla, pridáme varešku hladkej múky a urobíme zásmažku. Zalejeme mliekom alebo smotanou a varíme, kým nezhustne. Ak je bešamel príliš hustý, rozmiešame ho mliekom. Ak je príliš riedky, v hrnčeku rozmiešame malé množstvo mlieka s múkou a pridáme do vriaceho bešamelu.

Komentáre sú uzavreté