Paneer na cibuľke

Indická kuchyňa

Indická kuchyňa

Kocku paneeru (tvarohu), veľkú cibuľu, 2 menšie paradajky, na konček lyžičky kurkumy, soľ, štipku chilli korenia, čerstvý koriander.

Príprava paneeru doma: mlieko dáme zohrievať do hrnca a pridáme šťavu z polovice citróna. Mlieko sa začne zrážať, treba to stále miešať a nepriviesť do silného varu. Keď sa voda oddelí od tvarohu, precedíme paneer cez sitko, vyformujeme hrudku a necháme odstáť, aby prebytočná voda odkvapkala. Hotový paneer nakrájame na kocky. Nasekáme cibuľu a speníme na oleji, pridáme kurkumu a chilli korenie, kocky paneeru a opekáme neprikryté kým paneer trošičku nezhnedne. Nesmieme silno miešať, inak sa nám paneer rozpadne skôr, ako sa opečie a stihne zatiahnuť a zostať pevný. Keď je paneer opečený pridáme soľ a nasekané rajčiny a ešte chvíľku opekáme. Podávame buď ako prílohu k jedlu, alebo na chlebe pre deti. Pre deti nemusíme použiť chilli korenie.

Komentáre sú uzavreté