Rajčiaky zapečené na indický spôsob

Indická kuchyňa

Indická kuchyňa

5 rajčiakov, 150 g čerstvých šampiňónov, 2 cibule, 2 lyžice masla, 1 lyžičku múčneho masla (maslo zmiešané s hladkou múkou v pomere 1:1), soľ, karí korenie, 5 žĺtkov, 2 lyžice sladkej smotany, 50 g tvrdého syra (Primátor).

Rovnako veľké rajčiaky sa umyjú a nechajú odkvapkať. Vršky rajčiakov sa zrežú a vyberú sa jadrovníky. Očistené, na tenké plátky nakrájané šampiňóny sa podusia na opraženej, nadrobno nakrájanej cibuli na štvrtine masla. Podusené šampiňóny sa zahustia múčnym maslom, osolia, okorenia korením karí a zjemnia žĺtkami zmiešanými so smotanou. Pripravenou plnkou sa rajčiaky naplnia, prikryjú plátkom syra, vložia do ohňovzdornej nádoby vymastenej štvrtinou masla, pokvapkajú roztopeným maslom a pomaly pečú v rúre.

Komentáre sú uzavreté