Shankar pali

Indická kuchyňa

Indická kuchyňa

2 hrnčeky hladkej múky, 2 hrnčeky ghee (alebo roztopeného masla), 3/4 hrnčeka cukru, štipku soli, mlieko alebo vodu na vymiešenie cesta, olej na vyprážanie.

Roztopíme maslo a pridáme k múke. Dobre premiešame. Pridáme cukor a dostatok mlieka, či vody, aby vzniklo hladké cesto, podobné lineckému. Necháme odstáť 2 hodiny. Znova dobre premiesime. Rozvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm, rozkrájame na malé kosoštvorce a vyprážame vo veľkom množstve oleja (kosoštvorce musia plávať), do hneda. Hotové vyberieme a poukladáme na utierku, aby sa prebytočný olej odsal.

4komentáre

  1. Miska 9. december, 2009 v 7:40 am #

    jej tento receptik ako aj tusim dalsi som kedysi pridala sem http://www.receptar.sk/index.php?ID=7&SubID=8&recID=1867139928
    obrazok tu tomu sice nezodpoveda ale odporucam skusit 🙂
    pekna stranka

  2. marek 9. december, 2009 v 12:13 pm #

    Ahoj Miska, vdaka za tip na recept! Pri najblizsej prilezitosti ho vyskusame:) Som rad, ze sa ti stranka paci. Musim vsak priznat, ze v poslednom case uz nemam tolko casu na jej aktualizaciu:(

  3. Miska 3. január, 2010 v 12:59 pm #

    Takto to vyzera http://www.mysweetsguide.com/uploads/recipe/37.37_recipe_x-Shankar-pali.jpg

  4. Miska 3. január, 2010 v 1:36 pm #

    Skoda inak, celkom dobry napad tato stranka a myslim,ze aj pomoze tym, co chcu cestovat po Indii.